Ahoj,
snad mě tady neukamenujete, když si dovolím ventilovat pár stupidních dotazů, které mě napadají při aktuáním účení C# a seznamováním s VS2010 (prošel jsem si vývojovou cestou ASM, Pascal, C, C++, PHP, není mi cizí OOP, ale pod Win začínám až nyní s C#, které je mi syntaxí, OOP i typovou kontrolou zatím dost sympatické, k C/C++ se už vracet nechci).
#1: Chápu rámcově jak funguje .NET, ale stejně - neexistuje způsob, jak v C# vyrobit "přenosnou aplikaci" třeba na flešku s tím, že se nebude muset instalovat .NET, byl by třeba přiložen jako .dll? (nemusí to být nutně oficiální nástroj M$)
#2: Jaký je rozdíl mezi projektem a řešením (.csproj/.sln) ? Zatím mi tak nějak významově i funkčně splývají...
#3: Pořád marně zápasím s dokumentací. Existuje někde přehled tříd .NET podle funkcí (podobně jako třeba v PHP, nebo IMHO zatím nepřekonaná nápověda v DOSovském TurboPacalu). Prostě potřebuju pracovat např. s datem/časem, nebo soubory a netuším název třídy. Zatím to řeším googlem, jakmile chytnu nástřel třídy/metody, už se zorientuju v MSDN