Naprosto vystihujici vyrokV tomhle je opravdu tezke neco radit.
Spis to vem ze strany potencialnich objektivu (zrovna vcera jsem poridil 50/1.4 a su z ni uplne vedle) - pouzitelnost pevnych ohnisek na FF je uplne jina oproti cropu, mensi hloubka ostrosti a jakasi prirozenost snimku je velice znat. O horsi kresbe v rozich na FF bych se nebal, ty opticke vady naopak pridavaji fotce atmosferu. Stavajici Tamron i 24-105 si muzes nechat, jsou to velice dobre skla na FF.
Obe tela jsem mel nekolikrat v ruce, ale nic jsem s nima nenafotil, abych mohl neco rozumne posoudit. Maximalne ti muzu predat zkusenosti z prvni verze 5D. Pokud nebudes fotit cokoliv hybajiciho-se, tak i tento staricky AF z dob 30D bude stacit. Co me ale stvalo bylo rozmisteni bodu. To pak clovek musel casto rezat. Jo a dalsi neprijemna vec byl grip, ac originalni prislusenstvi, nedrzel tak pevne, jak by mel a bal jsem se, aby mi s tezsim sklem neupadl. Ona 5D i v druhe verzi je takova plastova mydlova krabicka a myslim, ze 7D ma lepsi build.
Na 5D mkIII nema smysl cekat myslim
A jeste jsem na neco zapomnel: do 5D se s radosti indukuje okolni ruseni, ma problemy s wireless trasmittery i s blizkosti TV vysilacu ve meste (na vyhlidce). Snad uz s tim soudruzi neco udelali.
A jeste dalsi vec: pocteni na dlouhe vecery, tentokrate trochu spiny na ceske oddeleni Canonu a 7D: http://tomas.bzatek.cz/tmp/korespondence_s_canon_cz.doc. Je to dokument, ktery je nezadouci a kdekoliv se objevi, zasahne vyssi moc. Takhle se na ruznych forech ztraceji prispevky...

Odpověď s citací