Zdravim panove ,

po 4 letech prisel zase cas udelat upgrade meho pc (viz podpis) pro novy Battlefield 3 . Nechci ivestovat prilis mnoho .
A protoze bohuzel jsem zjistil ze BF3 nebezi na XP tak zaroven musim prejit na WIN 7

Z toho co jsem si zatim prochazel forum a web tak z moznosti moji postarsi sestavy , hlavne DFI Infiniti blood iron P35-R jsem pristoupil vice mene pouze na 2 veci .
Zvyseni pameti na 8GB protoze deska vice nezvlada a Grafiku kde jsem si zatim nasel 4 moznosti a nevim kterou vybrat .
Co se tyce procesoru tak do 775 socketu uz asi moc lepsi nenajdu a Quad core si nejsem jist jestli si za ty penize vyrazne pomuzu

1, Pameti . Je jedno jestli mam 2x 4 GB nebo 4x2GB ?? Sloty mam 4 a vice rozsirit nejde . A jdou sem pouze DDR II 800 MHZ ?
Koukal jsem ze se prodavaji hlavne s Latenci 5 ?
Pamatuju mnohem mensi ale taky to uz je doba proto si necham poradit.
Takze pokud mate nejake rady nebo idelane tipy co koupit tak budu rad .

2, Grafika vzhledem k tomu ze hlavni duvod upgradu je Battlefileld 3 ale zaroven mi uz neni 20 abych na to mel tunu casu tak jsem se rozhodl pro mainstream .

A to mezi

• ATI HD 6850 (6870)
  • ATI HD 6950
  • GTX 560
  • GTX 560 Ti

co me hlavne zajima ? Pomer rozdilu mezi 560 a 560 Ti .... zda jsou nejake kousky 560 ktere jdou dobre pretaktovat na Ti verzi ?
zda navyseni mezi 6850 a 6950 stoji za ty penize .
Dulezita informace je ze budu hrat v rozliseni 1650 x 1080 takze vyssi rozliseni dalsi 2 roky nemusim resit . coz by trosku mohlo pomoct .
zatim muj favorit je GTX 560 ktere se daji sehnat v cene okolo neco malo pres 4000 coz pokud by se mi podarilo prodat moji GigaByte HD 4850 okolo 1000 ,-
tak se muzu dostat na muj predbezny limit na grafiku okolo 3000-4000 czk max
Jedna se mi hlavne o pomer vykon cena ...
Dale je taky zvazit zatez na zdroje vzhledem k tomu ze mam Enermax liberty 500W

Dik za vsechny rady