Ja som ten CyanogenMod dával na Desire. Určite treba dodať že rootnuť telefón napriek tomu že na webe sa to zdá byť hračkou, aspoň podľa postupu na stránke na CyanogenMod to nešlo a musel som si ešte niečo prečítať. Z nejakého dôvodu mám pocit že to berú tak, že rootnuť si ten telefón vie každý. Samozrjeme je možné že wiki na iné telefóny bude v poriadku, ale v tomto prípade som strávil s rootnutím viac ako 2 hodiny a nakoniec som to spravil s jednou aplikáciou ktorú som objavil cez YouTube.

K samotnému Cyanogenu. Telefón s ním je rýchlejší, svižnejší, mám viac voľného miesta (toto je väčný problém majiteľov Desire) a hlavne funguje prehrávanie FLAC. Nevýhodou je to že nie je v telefóne poriadny caller. Neviem ako to je na Samsungoch, dokonca, ani pôvodný Android caller nepoznám, ale oproti Sense je to zlé. Včera som vyskúšal tucet rôznych calleroc a manažérov kontaktov a zatiaľ som nanšiel nič čo by úplne vyhovovalo. Niektoré neberú kontakty z Facebooku, alebo ak áno, tak ich nepárujú. Niektoré nemajú T9 vyhľadávanie kontaktu (kvôli tomuto som to začal primárne riešiť), ďalšie nepodporujú diakritiku, tj. Štefana Švejka nenájdete, ďalšie nedokážu takú triviálnu vec ako je radenie podľa a zobrazenie kontaktov podľa priezviska. V tomto je pôvodný caller/contact manager HTC jednoducho lepší.
Výhodou CM7 je ešte to že sa inštaluje úplne bez Google Apps, tj. ak niekto nechce, naozaj tam nemusí mať Gmail, a ostatné G veci.
Čo sa týka možností nastavenia a prispôsobenia defaultnéha lanchera CM7, možností ja naozaj veľa, na môj vkus až moc. Ak si chce niekto prispôsobiť prostredie do detailov, tak sa s tým dá hrajkať celý deň. Čo sa týka spotreby, ja ešte nedokážem zreferovať, lebo mám CM7 iba dva dni a dosť veľa som sa s telefónom hral, ale kamarát ktorý CM používa dlhšie na nejakom staršom a lacnejšom HTC, tvrdí že sa mu zlepšila výdrž telefónu z 1-1,5 dňa na 2 dni.