Výsledky 1 až 25 z 44

Téma: sestava intel sandy bridge - na praci, hry a multimedia vc. monitoru

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní sestava intel sandy bridge - na praci, hry a multimedia vc. monitoru

od dhlouhe dobe (7-8 let) jsem se odhodlal ke koupi noveho pc. Jelikoz jsem uz trochu vypadl ze soucasnych trendu potrebuju poradit s vyberem konkretnich komponent.

CPU - Intel Core i5-2500K BOX (tady myslim neni co resit, cil je pretaktovat to co to jde na default nebo trochu zvysene napeti)

chladic - ze zacatku zrejme zustanu u BOX chladice a podle teploty a pretaktovani se uvidi co dal

mobo - zrejme chipset Z68 (nicmene co jsem tak zbezne cetl tak funkce jako lucidlogix virtu a intel SRT jsou stejne skoro knicemu). Nevi nekdo jestli jde pouzivat obe grafiky (interni i externi) soucasne (ze by napr. v jedne byla zapojena LCD TV a v druhe monitor - existuje najaka podpora multiseat ve windows ?) ? Pozadavky: USB 3.0, SATA 3.0, dobre moznosti pretaktovani. Cena do cca +- 3500. Muj kandidat je Gigabyte Z68X-UD3H

RAM - 8GB, vzhledem k tomu ze u sandy bridge se neda menit FSB a pretaktovani jde jen pres multiplikator tak je asi frekvence pameti a casovani celkem nepodstatny parametr, nebo se mylim ?

Graficka karta - nvidia (kvuli lepsi podpore v linuxu), asi GF460 nebo GF560 (Ti) cena asi tak do 4000+- Pozadavky : vykon, ticho. Prosim doporucte konkretni produkt.

SSD - velikost by asi stacila 60 - 120GB. Planuju 10GB oddil na linux a zbytek na windows (hlavne hry). Nesledoval jsem ted testy vykonu nejnovejsi generace tak nemam zatim zadneho kandidata. Cena do 4000
    na netu jsem nasel ze v sandforce radici byla nejaka chyba, nevite jestli uz jsou na trhu jen opravene disky ? Viz. http://extrahardware.cnews.cz/sandfo...dne-ssd-radice

Zdroj - asi bych vzal neco od Seasonicu, napr. Seasoni​c SS​-650HT​-F3 650W, OEM (~1700,-)

Monitor - 23-24" - vaham mezi IPS (LG-IPS236V , IPS231P) a PVA (BenQ EW2430) a nebo nejaky to TN. Z tech ISP a PVA mam strach aby to nemazalo ve hrach a v TNkach je tak velky vyber ze netusim ktery vybrat. Cena do 5000 (v pripade TNka tak do 4000).

Case - tady mam spoustu pozadavku ktere budu asi resit zvlast, pripadne pozdeji doplnim...

Dekuji vsem za pripominky
    Naposledy upravil Jusuf; 01.10.2011 v 20:45.
    Barton 2500+, AC Copper Silent 2, Gf4 Ti4200, Assus A7V880, Kingston 512 DDR, WD 800JB 80GB, DVD-RW NEC 3500, LCD Samsung 710T, Creative I-Trique 3200, PSU 400W, ATI Remote Wonder

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sandy Bridge - nová generace Core i7(5,3)-2xxx - info, testy
    Založil falcon v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 54
    Poslední příspěvek: 30.05.2011, 16:26
  2. MB pro Sandy Bridge
    Založil DAWluxe v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.05.2011, 17:12
  3. Sestava - optimum na hry/praci ( 19k Kc )
    Založil kotycz v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.06.2010, 22:31
  4. Výkonná sestava pro práci
    Založil Scorp v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 16.11.2007, 11:28
  5. 02/05 Sestava - optimum na praci/hry do 30kKc
    Založil Ladron v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 05.02.2005, 11:48

Pravidla přispívání