(mne to taky trva, nez se k necemu rozhoupu...)

Jelikoz na touch serepeticky a personalni organizery jsem si nikdy nezvykl, mobil mam hloupej a lepsi to uz nebude, na youtube neujizdim, chatovat cestou do/z prace nepotrebuju, jedine me pouziti mobilnich veci se casem stalo prehravani hudby.

Shanim tedy kvalitni prenosny MP3/FLAC prehravac hudby, ktery umi jen prehravat hudbu, ale zato dobre. Dulezity je kvalitni vystup, detailni a cisty zvuk s dobrou dynamikou. Nechci s sebou tahat sluchatkovy zesilovac, je to krabicka navic, takze se snazim sehnat prehravac s co nejlepsim vystupem. Vyssi vystupni vykon se hodi, casto pouzivam sluchatka s impedanci kolem 150 ohm. Mozna dulezita vec je pritomnost nejake formy ekvalizeru ci korekci.

Slot na karty se hodi taktez, ale neni podminkou, kapacita staci par GB, nepotrebuju tam mit celou knihovnu. Displej nepotrebuji, resp. na vyber tracklistu je potreba, ale to je asi tak vsechno.

Nejak jsem ztratil prehled o trhu, proto se ptam tady. Muj davny favorit byl Cowon iAudio D2, ten se ale uz da jen tezko sehnat (na Aukru je ted jakysi kousek, ale docela predrazeny na 2GB verzi).

Cenove rozpeti max 5000 Kc. Zkuste nadhodit i nejake tipy na bazarove zbozi, nebranim se tomu.

Pro referenci: stale pouzivam jako prehravac PDA iPaq 3850, ktery mel HW ekvalizer v kodeku (nejaky Philips) (novejsi 3970 uz ma jen SW a je to dost poznat), zkousel jsem i ruzne veci od Nokie a z toho by clovek blil.