Tak isto sa zapojim .

Mam starsieho TomToma, Go 730 s TMC (2GB internej flashky + karty).
Pouzivam ho pravidelne kazdy den IBA kvoli TMC, aby som sa vyhol zapcham (na SK to sice nefunguje, aj ked je na to vypisany projekt od tusim 2007eho, v AT ale ano) a mozem skonstatovat nasledovne:

- presne ako pisal Malli, TMC sa raz za cas odmietne inicializovat, navigacia sa tvari, ako keby antena nebola vobec zapojena, a to aj ked navigaciu vypinam kvazi korenktne, teda vzdy po prijazde si clearujem trasu pred vypnutim (neviem ci to ma nejaky zmysel btw )... da sa to avsak jednoducho vyriesit, navigaciu staci restartovat (zo spodnej casti ma na to "otvor" ) a po naslednom starte uz fici (trasa sa nevymaze, pokracuje tam kde som skoncil)

- z pociatku sa mi zmestila cela EU na internu flashku, mozno ?pol roka dozadu? mi to uz iba dalo na vyber konkretnejsi region... pridavnu kartu som neskusal, nebola zatial potreba

- itinerar je velmi dobra zalezitost, hlavne ked clovek jazdi nejaku trasu pravidelnejsie... ale aj ked si chces dat nejaku adventurnejsiu dovolenku spojenu s cestovanim v aute, naplanujes si nejaku trasu do detailov, je lepsie to mat ulozene v itinerary ako to na supu feedovat na "priamu" navigaciu; nikdy nevies kieho udre a vsetko to znova zadavat od zaciatku by mohlo mat vazny vplyv na buducu fyzicku kondiciu navigacie

Co som cital nejake fora, najmarkantnejsi rozdiel medzi TT a Garminom ludia uvadzaju to, ze Garmin ma lepsie mapy Ameriky (a je tam o dost predavanejsi) a TT ma zase lepsie riesenu Europu.
Existuje ale o vela viac alternativ, akymi sa tu zapodievame... Viem, ze je minimalne jedna spolocnost, ktora sa zapodieva napriklad iba strednou Europou (Cechy alebo Slovensko), teda ked si kupis nejake vhodne zariadenie na ucel navigacie, k tomu si dokupis nejake taketo alternativne mapy, vies si viac-menej vyskladat presne to, co hladas a pravdepodobne to bude aj lacnejsie, ako predajcovia ready-made navigacii, ako TomTom a Garmin napr.

TomTom Go 730 je moja prva navigacia a aj napriek tomu, ze uz bude mat coskoro 2 roky, som s nou mega spokojny (aj napriek tu uvadzanym problemom), zatial ma sklamala iba 2x:
- 1x ked sme na severe Nemecka, po celom dni soferovania (vyrazali sme z Budapeste btw) nechali ubytovanie na TomToma a jeho POI ... Asi hodinu sme hladali nejake ubytko, TomTom uplne mimo, na koniec babula vbehla nejakemu Nemcovi do domacej vycapovne (ktoru akurat zatvaral) a ze bud nam nieco zabezpeci alebo spime u nich (seriozne vazne ) - manik vytiahol auto z garaze a odviezol nas do vedlajsej dediny do takeho krasneho utulneho domaceho penzionu... cize happy ending
- 2x pri cestovani v Stockholme; to ale nebola ani tak chyba TomToma ako to, ze ked sa clovek raz dostane do toho ich tuneloveho systemu s celymi svetelnymi krizovatkami pod zemou, je jednoducho v riti... Ani zabudovany gyro nepomohol

Moja dalsia navigacia? Nejaky TomTom .