Ahoj, potřebuji sdílet data na externím disku 2ma stanicemi na různých sítích (Internet / Intranet), ale nesmí dojít k fyzickému propojení 2 LAN (intranetová síť oddělená od internetu).

Můj SSD má možnost připojení buď přes SATA nebo přes USB (MassStorage), ale u tohoto konkrétního modelu je důrazně napsáno, že nelze používat obě rozhraní zároveň. Nemáte někdo nápad, jak tohle vyřešit? Oprostěte se prosím od vymýšlení, jak bezpečně oddělit sítě pomocí čehokoliv - prostě to tak NESMÍ BÝT.

Do jedné sítě je možné toto "zařízení" připojit i přes LAN, ale v tu chvíli potřebuji aby k druhému PC bylo to samé zařízení připojené jako MassStorage (nelze použít ani emulaci sítě přes USB)

NASky mají sice LAN + USB, ale to úsb funguje samozřejmě v obráceném směru (připojí se další ext. disk / flashdisk / UPS)

Využití: Internetové PC stáhne cokoliv z internetu a uloží na ext. disk, intranetové PC šáhne po souboru na tom samém disku. tato činnost se nebude dít současně, dejme tomu, že 2x denně se něco stáhne z internetu a 2x denně se něco odkopíruje na intranet.

Díky za nápady!