Vzhledem k tomu že se moje předešlé téma - jak na linux rozběhlo poněkud jiným směrem než jsem předpokládal, zakládám nové....

Na Vaši radu jsem si pořídil MDK 9.1 an 3CD a započal instalaci, kde jsem bohužel taky skončil

Mám 80GB disk rozdělěnej na C - 18GB a D-zbytek a 2GB nepřiřazeno (určeno právě pro linux) - vše je NTFS.

Předešlí SuSe to vše pochopil hned a sám si automaticky přerozdělil místo, naformátil oddíly abylo to OK.

Kdežto MDK sice taky automaticky přerozdělil to volné místo ale při formátování mi vyhodí hlášku, že byla způsobena chyba při formátování hda - což je moje C: s WinXP......

Nechápu - při rozdělování vidím jak C: tak D: tak i to volné místo které si přerozdělil ale pokud si prohlédnu blíže C: tak napíše že není formátované, ale přitom ho montuje jako WinC: takže rozpoznal že tam win je!! A co je nejlepší přeposlední řádek tohoto výpisu obsahuje že jednotka je přece jen formátovaná a to systémem FAT 16!!!!

Pokud se bezprostředně na ten disk potom podivam PM 7.0 tak mi napíše že disk obsahuje cca 3 chyby a všechny je opraví.....

Nevíte někdo co s tím