Jsem si jistý, že ano, řadu jsem viděl, jen teď prostě nebudu plýtvat časem na dohledávání.
Nezafotím, tohle mi nikdo nikdy na dostatečnou dobu do ruky nedá (pentax i oly současně) ale abych ti dal vodu na mlýn: ani mě to osobně nezajímá, mě zajímá výstup na 3200/6400
Soudíš špatně, já mám dobrou představu, co mohou parametrově shodná, avšak kvalitativně daleko lepší skla, přinést oproti všem těm tamronům a sigmám. Měl jsem v ruce pár zajímavých Rokkorů (abych zabrouzdal do minulosti) stejně jako limited pentax skel a ten rozdíl znám v několika dílčích případech velmi dobře.
o sigmě ani tamronu si nic dobrého nemyslím, jen jsem je použil jako příklad toho, že lze i 7-14 vykrýt ohniskovými ekvivalenty na 1,5cropových tělech a netvař se, že oly 7-14 je nějaký super zázrak (ale je prostě možné, že na 12mpix 2,0x crop snímači jeho limity prostě nejsou vidět)
stejně tak na pentax, sony, nikon a canon
nízké iso mají s adekvátními skly luxusní, lépe řečeno luxusnější než oly všichni ostatní. ze dvou důvodů: velikosti fotocitlivých "buněk" a počet těch buněk
ne, fotím se "standardně světelnými skly" (typicky 2.0 až 11 dle potřeby) protože ne vždy chci nízkou hloubku ostrosti - PROTO potřebuju kvalitní 3200/6400