Zdravíčko,
hledám miniPCI-e Wi-Fi kartu s trochu specifickými požadavky:
1) podpora 802.11 b/g/n (5 GHz nevyžaduji)
2) ovladač musí být schopen běžet v 32b OS s aktivním PAE (konkrétně WinServer 2003 Standard - mám tak k dispozici 4 GB RAM a plnou kompatibilitu se vším)
3) nutná podpora režimu "běžet jako AP"

Na zbytku (výrobce, ...) mi nezáleží.

Intel 5100, co v ntb mám, splňuje pouze bod č. 2, ale s externí anténou je OK aspoň na příjem.
Zkoušel jsem tedy štěstí na ebay, koupil jsem Atheros AR5008-3NX, který by AP mode nejspíš podporovat měl - http://www.tspan-systems.com/pt/AR50083NX.htm
Solution Highlights
Second generation ultra high-performance MIMO wireless LAN client
and access point solution
IEEE draft 802.11n wireless LAN client and AP technology
Realita je ovšem jiná + je to asi nějakej kousek z USA, který podporuje pouze 11 a ne 13 channelů. S modnutým ovladačem z laptopvideo2go se mi podařilo sítě na 12. a 13. channelu aspoň vidět, ale připojit jsem se k nim stejně nedokázal (na routeru bylo stále vidět akorát STA-ASSOC, jakože se to snaží připojit, ale neúspěšně). Nicméně mám pocit, že to není "referenční" kousek, ale možná nějaká "lite verze" na modrém PCB a možná funkčně okleštěná, netuším.
Krom toho Atheros ovladač neuměl běžez při aktivním PAE (měl jsem za to, že se to omezení týká jen PCI - nikoliv PCI-e zařízení)...
Kartu tedy po dohodě s prodejce vracím a sháním něco jiného.

Ještě doplním, že se jedná o notebook MSI GT628-636XCZ a limitace na konkrétní "certifikovany" zařízení (jako u HP, Lenova atd.) tam není, může jít tedy teoreticky o jakoukoliv miniPCI-e kartu.

Díky za tipy.

P.S.: Wi-Fi router mi vážně neraďte, "čím míň krabic a kabelů s sebou, tím líp".