Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Tak trochu nechápu Ubuntu (jeho filozofii)....

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Tak trochu nechápu Ubuntu (jeho filozofii)....

Ač používám Mandrivu, zajímám se i o dění v konkurenčních distribucích, nedávno jsem zaregistroval, že instalační disk Ubuntu nebude obsahovat GIMP, čili jeden ze stěžejních softwarů pro GNU/Linux, už tento krok jsem nepochopil, ale říkal jsem si, že tam dají třeba něco lepšího, to jsem však nevěděl co ještě příjde....

Dneska jsem se dozvěděl, že místo GIMPu bude na instalačním CD (mimojiné) program PiTiVi, čili nelineární editor. Další aplikací bude aplikace k zálohování a plugin do Rythboxu, pomocí kterého půjde nakupovat hudba, viz:

http://www.root.cz/zpravicky/vychozi...-ubuntu-10-04/

Tak si kladu otázku, proč upřednostnili videoeditor před grafickým editorem. Tento krok já osobně nechápu, já osobně videoeditor nikdy nepotřeboval zatím, za to Gimp sem tam používám, proto tento krok osobně opravdu nechápu.

Taktéž nechápu, proč komunita kolem Ubuntu neusoudí, že CD je mrtvé médium a nezačnou vydávat DVD verze. Pro ty, co ještě stále nemají DVD mechaniku, existují-li takoví, by byly připraveny CD ISO soubory, které by suplovali DVD.

700 MB je na dnešní dobu opravdu málo, zvláště když není problém ani rychlejší Internet....

Vím, že lze poté nainstalovat z repozitářů, ale proč se zdržovat, když to jiné distribuce(valná většina) má v základu na DVD a není pak potřeba skoro nic doinstalovávat....

Rád bych se Vás tedy zeptal, jaký máte na to názor vy, čtenáři tohoto fóra
    Naposledy upravil JamesCZ; 08.12.2009 v 13:06.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Ubuntu 8.10
    Založil Fox!MURDER v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 06.05.2010, 18:00
  2. ako instalovat Ubuntu na notebook ktory nema CDROM
    Založil skorec1 v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 16.03.2008, 03:00
  3. fixmbr and ubuntu 5.10
    Založil X2 v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 6