Citace Původně odeslal Gargamel Zobrazit příspěvek
Vzhledem ke "kvalite" vetsiny L-kovych zoomu a starsich primes pod 135mm v rozich je crop 1.25 - 1.30 opravdu spasa Lidi neustale resi nove tela, ale fakt, ze Canon ma ve sklech mnohem vetsi rezervy nez v telech, si nikdo moc nevsima.
Všímá a čím dál víc, ale popravdě imho stále (pro mě) překvapivě málo. Před lety mě Canonisti za podobný komentář div že nesežrali ... Tu situaci jsi popsal přesně, chybí tam zmínit to nejdůležitější - APS-C, které má obecně zdaleka největší problém a bohužel se toho nejmíň mění. Canon na jednu stranu chrlí nová APS-C těla, na druhou stranu ne EF-S skla - připadá mi to celé jako hra "kup si APS-C tělo, k němu Lka, protože v EF-S nic není, když už máš EF Lka, tak k nim FF a jsme doma".

Konkrétně u 1D MkIV moc problém nevidím - alespoň předpokládám, že nejvíc fotek z tohohle těla tradičně uvidím z 200/2, 300/2.8, 400/2.8, 400/4, 500/4, 600/4 a tahle skla velmi dobrá až vynikající jsou a 70-200/2.8čky by měly být pořád slušné. APS-C je jiný příběh, byť pověst Canonu (zdá se) by mohl alespoň trošku zlepšit nový (zřejmě obstojný) 15-85, ale to je pro těla jako je 7D nezajímavé sklo, celkově je to imho velká bída.