Doska bude len za 110 eur lebo je z druhej ruky. Majitel hovoril ze na fsb 500 to nebolo stabilne 24 hodin denne, mno ja od toho chcem maximalne 470 mhz. viac nie. Cena asi nebude velmi presna, ale hlavne som zvedavy co ta doska utiahne ked sa na nu vrhnem so svojim modovacim nacinim a haldou medi.
Xeony mali LEN svoje sukromne sockety do ktorych sa im desktopove jadra nemali ako dostat. Intel sa tak snazil drzat ceny svojich servrovych jadier poriadne hore a nieco ako lowcost server proste neexistovalo. Holt uz par rokov dozadu to ludia zacinali ignorovat a stavat masiny na baze Pentium 4 alebo Core 2 a robit si z nich servre.
Toto je prvy krat co pocujem o pojme "lowcost xeon". to je pre mna v podstate novy fenomen, ale na druhej strane je to uz nejaky ten mesiac co som uvazoval ze to co hladam je jadro ktore nieje stavane na to aby si znizovalo svoj vlastny vykon. throttling a podobne featury urcite skresluju do istej miery vysledky OC (v zmysle "fajn CPU-z prebehlo, mame rekord, ale nic tam nepustajte lebo to zleti"). Obvykle hladam vykon jadra na plnej stabilite ale za plneho behu.
Dnes dava Dell tieto x3330 do svojich "workstationov" a to je typ PC ktore obvykle su solidne postavene, holt ich mainboardy by som najradsej zakazal predavat.