Bratranec mal jedno staršie PC ktoré vraj nejak nefungovalo, tak bolo 2 roky v pivnici. Vraj sa vypínalo. Zistil som že sa zasekáva tlačítko zapnutia, ale okrem oho všetku funguje ako má. Aktualizoval som Windows zálohoval som všetky staré veci a odniesli sme PC k tete. Tam ho dva dni používame z ničoho nič sa zrazu vypne. Tlačítkom to nie je, lebo medzitým som prehodil zapínanie na tlačítko resetu. U mňa komp bežal 2 dni bez problémov, u nich 1,5 dňa a potom začal haprovať po nejakom čase sa nečakane vypne. Najprv niekoľko hodín, neskôr behom pár minút. Pozeral som či sa nenafukujú kondenzátory, ale tie sú OK. Doska je Aopen MX46-533V s integrovanou grafikou, CPU, 1.7GHz Celeron bez OC, nejaký 40GB disk Maxtor a napalovačka. Skriňa nejaká noname, zdroj tiež. Zdá sa mi že problém bude v zdroji, ale čudné je to že u mňa doma (7 ročná novostavba v BA, dosť dobrá elektrická sieť) sa problém neprejavuje, u známych na vidieku (elektroinštalácia je v poriadku) a pred tým u bratranca v Budapešti tiež v novostavbe áno. Čo myslíte, mám skúsiť iný zdroj, alebo bude problém v doske? Napadlo ma že by sa mohlo CPU prehrievať, ale kontrola teploty a vypínanie sú v BIOSe vypnuté. Odsledovať teplotu cez OS som neskúšal, ale na CPU je chladič ktorý by mal podľa mňa bohato stačiť (točí cez 4000rpm). Nejaké nápady?