Díky za reakce.
S tou třicítkou jsem rád, že Gargamel vnesl něco objektivního světla. Dík. Nějak jsem vůči "třicině" vychladl
No-X:
Jako, 10-20/3,5 mě moc líbit. Na druhou stranu to bude objektiv až jako sekundár, protože bych zprvu přeci jen volil něco "základnějšího". Samozřejmě 10-20 po přepočtu je velmi fayn sklíčko, to bez pochyby. Měl jsem možnost fotit i Nikkorem 17-35/2,8 , a ostré a praktické sklo to ano, ale aberace se konala taktéž, a že jsem ji u vlajkové lodi nečekal. Ono to nakonec zas až tak neva.
V současnosti mám 18-200 OS, což je VELMI sveřepé sklo, které si samo určuje, jaká fotka, a jaká ne, bude "ostrá", a jako bonus občas rozmaže jen část snímku. Podle mě to způsobuje OSko, uvidím, ještě to prozkoumámAle jinak nutno podotknout, že je to dost funny sklo. Rozhodně u něj nechci setrvat
Fotím kde co. Makro, krajinka, portrét (proto zmíněna ta 50mm(85mmEQ)), architektura, travel. Prostě kde co
Trochu mě mrzí, že Sigma nemyslí na své pípl, a neudělá něco, co by po přepočtu bylo jánevim např. 24-80/2,8 s minimálním ostřením od 20cm.

Odpověď s citací