Zdravim, sorry za zalozeni noveho tematu, ale zadny prihodny jsem nenasel. Ucim se pracovat s SQL v moji nove praci a problem je nasledujici. Mame nejakou databazi aut, vpodstate to je komplet databaze vsech aut co se prodavaji nebo prodavaly v jedne tabulce, takze si umite predstavit, jak je asi velka. Mimo jine tam je osm kolonek s jednotlivimy nazvy konkretniho modelu, tedy napr. v jednom sloupci je AUDI, v dalsim A4, dale AVANT a podobne. Dale tam je sloupec kde je totez oddelenem mezerami (ano, nesplnuje prvni normalizacni podminku). Mojim ukolem je najit v tabulce auta, ktera maji stejny nazev, ale jehoz sekvence je nejak prohozena, tedy napr. AUDI AVANT A4 a AUDI A4 AVANT. Zni to jako jednoduchy ukol, ale problem je, ze to musi dobehnout v nejakem konecnem case, navic bych to chtel udelat obecne pro libovolny pocet zadanych sloupcu, takze jednoduche porovnani vsech sloupcu se vsema ostatnima v jinych radkach se mi nelibi. Idealni by bylo ty sloupce nejak seradit podle abecedy, z toho udelat novou tabulku a v ni pak uz jen vyhledat stejne radky. Bohuzel me ale nenapada jak to napsat, poradi nekdo?