Já jsem na straně těch obyčejných userů, pro které je Vista průser a těší se na W7. Nebudu to nijak extra argumentovat, prostě to tak vidím.

Nainstaloval jsem si Visty na desktop v popisu hned jak přišli a po roce a půl (používám primárně ntb, kam jsem si Visty netroufl dát nikdy) jsem přešel zpět na XP... Moc dobře si pamatuju ten rozhovor na zive.cz s nějakým českým vývojářem Vist, který popisoval jak prasácky to bylo vyvíjený. Např. "Po roce a půl jsme zjistili, že to děláme úplně špatně, tak jsme to smazali a začli od znova...". Tomuhle klidně částečně věřím a působil tak na mě i hotový systém. Mám sice staré železo, ale nemyslím si, že to je důvod aby se na tom Visty chovali nějak nevhodně (aero lítalo perfektně).

UAC - nápad dobrej, provedení hrozný. Při každym UAC vstupu mi bliklo CRT tak, že jsem myslel, že mi odlítne ze stolu (nechápu proč a tím CRT to není).. KRAJNĚ nepříjemný.
Svižnost - často krát se stalo, že systém zatmavil při nějaké změně obrazovku, ale než se na ní zpět něco objevilo uběhly desítky sekund.. Hlavně při startu. Tyhle stavy kdy nevim jestli se to seklo nebo co nemám rád!
Už zmiňovaná prodleva při CTRL-ALT-DEL. Tohle jsem fakt nepochopil. Seknul se program, potřeboval jsem správce procesů a při jeho spouštění se na několik desítek sekund odmlčel celý systém.. No co to je?

To je jen pár bodů, které si z tohoto OS pamatuji. Takhle se podle mě chová sprasenej systém a dle všeho W7 je od všech těchto neduhů odprostěn - navíc konečně spodní lišta prošla trochu evolucí.