Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Mysql - mam uzivatele user@% - ale z localhostu se nepripojim

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Mysql - mam uzivatele user@% - ale z localhostu se nepripojim

Uz s MySQL delam nejakou dobu, ale dosud jsem asi nepochopil jednu zrejme zakladni vec.

Mam uzivatele user@% ktery ma plna prava na jednu databazi.
    - Pri vzdalenem pripojeni, nebo pokud se pripojuju k svemu pocitaci pres IP adresu, tak to funguje.
    - Ale pokud se pripojuju na localhost nebo jmeno pocitace, nadava mi, ze pry Access denied for user 'user'@'localhost' (using password YES). Nema snad % znamenat, ze je pripojeni povoleno z libovolneho pocitace?

Resil jsem to tak, ze jsem si vytvoril jeste uzivatele user@localhost, jenze tam je zase problem, ze nemohu editovat ulozene procedury, protoze jejich definer je user@%.

Misto toho, abych udelal nejakou praci, tak resim takoveto nesmyslne kraviny. Jsem zvykly z jinych databazi na jine logictejsi chovani.

EDIT: Zapomnel jsem dodat, ze se jedna o MySQL 5.1.30 a OS OpenSuse 11.1, ale stejne chovani jsem vypozoroval i ve Windows a MySQL 5.1.x a 5.0.x.
    Naposledy upravil howard; 19.04.2009 v 09:30.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. cPanel - upgrade MySQL 4.1 na MySQL 5
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.05.2006, 17:40

Pravidla přispívání