Mam prosbicku ohledne doporuceni maleho digitaku, maximalnich rozmeru tak krabicky cigaret, spise jeste mensiho ci placatejsiho.
Jde mi prevazne o male rozmery, pak o slusnou optickou kvalitu (na danou tridu), dobre ergonomie ovladani treba i v rukavicich (vysvetlim), idelani by bylo pouziti SD karty jako media, ci propojeni jako Mass Storage, stabilizace by byla vitana, opticky zoom alespon 3x rovnez a celkova slusna konstrukce tez.
Hral jsem si dnes se Sony Cyber-Shot DSC-T70, je to moc peknej a vybavenej mrnous, fotky z toho lezou taky slusny (na ten asi 1cm velikej objektiv), ale ma dotykovy displej, prakticky zadne ovladaci prvky a tim padem je treba v beznejch kozenejch rukavicich (pritelkyne je zmrzlina) prakticky neovladatelnej, tlacitko spouste je taky zapusteny, ze se neda v rukavici zmacknout atd atd.
Tedy dotaz zni - nejaky typ na malinkaty kompakt s podobnou vybavou, ktery se dobre ovlada, splnuje ostatni uvedene parametry a umi slusne fotit?
Mimo rozmeru neni nic dogma, chapu, ze tolik podobnych fotaku splnujicich tyhle kriteria asi moc nebude, nicmene snad preci nejaky existujou. Jde mi jen o to, aby si ho pritelkyne mohla dat do kapsy ci naprsni kapsy a nemela "o prso navic"a aby to bylo jednoduchy na ovladani a zvladalo to na automatiku ci nejaky jednoduchy rezim slusne vyfotit prevazne lidi v okoli atd.
Diky za inspirace ci osobni zkusenosti, ci dokonce nabidky - dal bych si pak poptavku v bazaru.