Pánové možná se na to dívám neodborně, ale určitě laickým a logickým způsobem.
Fakta:
- podepíšu-li, že beru na vědomí možnost monitorování, pak jsem si toho přeci vědom !
- podepíšu-li, že nebudu firemní počítač používat k soukromým aktivitám, opět jsem si toho přeci vědom !
Porušení:
- budu-li dělat něco oproti mnou podepsané dohodě, není přeci adekvátní, abych pak někoho žaloval, že mi čuměl do soukromí (např na mail).
Otázka:
Pokud výše uvedené monitorování a má dohoda porušuje zákon o ochraně osobních údajů, pak mne napadá - že já, jakož to ADMIN sítě, jsem přeci nečetl jeho mail, pouze jsem mu zavřel aplikaci, kterou neměl míti otevřenou.
A pokud někdo začne s tím že jsem ale MOHL ten email číst, to pak mohu také říct, že jsem jel se sousedkou sám ve výtahu a MOHL jsem ji znásilnit.
Sry pánové - ale toto jsou mi takové argumenty jako mohl/nemohl - musel/nemusel - směl/nesměl - prostě na pykaču.
Dále mne napadá - když zavolám např své přítelkyni, manželce na její firemní telefon a před spojením se mi ozve "upozorňujeme žá váš hovor může být monitorován", to pak mohu tu dannou firmu žalovat že monitoruje náš soukromý rozhovor, který ona vede po firemním přístroji ve své pracovní době?
Sakra když jsem v práci - tak se má makat !!! A né dělat soukr ptákoviny a ještě se s tím ohánět !!!
A pokud by náhodou takovýto člověk soud vyhrál že jsme mu v jeho pracovní době lezli do soukromí, tak bych ho jako firma žaloval za ušlý zisk, který mi vzniknul tím že dotyčný nepracoval a tato částka by byla rozohně daleko větší než pokuta za naše lezení do jeho soukromí.
A chtěl bych vidět jak by ho někdo obhájil
- když by vyhrál to lezení do soukromí - tak to automaticky znamená, že opravdu nemakal.
EDIT: schvaluji - dej tam Radmin a nebo AccessRemoteAdmin

Odpověď s citací