6.10.2008 jsem na ČP reklamoval nedoručení doporučené zásilky do Řecka. Podle ČP je na vyřízení reklamace zásilky do zahraničí lhůta 3 měsíců (nikoli 30 dnů jako u vnitrostátních zásilek). Budiž.
20.1.2009 (minulý týden v pátek) mi dorazilo od pošty vyjádření, abych se dostavil s občanským průkazem ohledně dořešení reklamace. Čekal jsem vyplacení příslušné částky, ale nakonec po mně byl žádán jen podpis a číslo OP na dokument, kde mi bylo sděleno, že jelikož ve stanovené lhůtě druhá strana (Řekové) situaci nedořešila a pošta musí reklamaci uzavřít, mi bude částka vyplacena, ale pokud druhá strana dodatečně dohledá, že byl balík doručen, jsem povinnen tuto částku do 2 měsíců poště vrátit zpět
Na můj dotaz, po jakou dobu si mohou vrácení částky nárokovat, mi bylo sděleno, že to omezené není a že byly případy, kdy to trvalo i přes půl roku.
Bez podepsání tohoto prohlášení by mi částka nebyla vyplacena vůbec. Krom toho jsem nedostal žádné potvrzení, že po měn něco takového bylo žádáno, ani kopii dokumentu, nic...
Není tohle nějaké divné? Mají na to vůbec zákonný nárok?