Zdravim,
s touhle problematikou se potykám asi rok a něco a z počátku jsem vůbec nepochyboval, že jsem vše dělám správně. Přesměrování jsem potřeboval pouze pro zakládání serverů ve hře Tracmania, která to vyžaduje. Nyní mám ale u her Test Drive Unlimited a GTA IV neskutečné problemy v online. Obě hry vyžadují přesměrování, TDu velký počet portů(rozsahů) a GTA IV stejné porty jako všechny hry s Windows Live balastem (tedy alespon, co jsme zatim zjistil)
Moje otázky jsou následující:
Jak zjistit, že jsem přesměroval porty úspěšně ? (nějaký test)
Jak to mam dokazat někomu, kdo nesedí u mého PC a ani se k němu nebude připojovat (mysleno, že nebude provádět nějaký "test připojení" za účelem zjiětění úspěšného přesměrování)
Případně upozornit za to, co dělám špatně..
Ty testy jsem zkoušel tři: VoIP User Port Tester a Open Port Check Tool a test na utorrent.com. První mi píše FAILED, druhý Error: I could not see your service on MOJE IP on port (2350) Reason: Connection refused a třetí Error! Port 2350 does not appear to be open - a to i na portech, kde úspěšně provozuju TM server. Hláška dostávám i při vypnutých firewallech. Edit: ty testy jsem zkousel i při firewallech uplně vypnutých se stejným výsledkem.
Jinak používám router ZyXEL P-660H-T3 (s nastaveným firewallem), Visty 64 s vypnutým Win firewallem a COMODO firewall, se kterým teprv začínám a tedy ho při hraní/testování vypínám (Firewall Security level - disable, Defence + Security level - disable)
Zde přikládám screeny, kde je vidět jak mám nastavené přesměrování + nastavení firewallu konktrétně pro GTA IV. Klikněte na screeny pro plné rozlišení.
Dalé přikládám "další nutné informace" - pořízeno s oběma firewally vypnutými
EDIT
Díky za všechny rady, které mě dovedou k cíli a taky Veselé Vánoce a vše nej do Nového Roku![]()