Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Epox 8kra2+ shrnuti

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Epox 8kra2+ shrnuti

Dufam, ze nie som jediny, kto este pouziva tuto dosku

Narazil som na zaujimavy problem s nastavenim hodnoty DRAM Burst Length.
    Vsade sa pise, ze nastavenie na hodnotu 8 zysuje vykon. Pri testovani som vsak prisiel na presne opacne vysledky.

Pri nastaveni DRAM Burst Length na 4 dochadza pri testovani operacii s pamatami k zvyseniu hodnoty pri zapise o cca 50 - 70 MB/s viac, ako pri nastaveni na 8 (napriklad Ramspeed a Bandwidth udavaju zvysenie az o cca 120 MB/s). Jedinou operaciou, kde su nizsie hodnoty, je MMX Move (menej o cca 50 MB/s). Vysledky operacii citania ostavaju priblizne rovnake.
    Pravdepodobne to ma suvis so sirkou data prefetchu procesora Athlon XP (64-bit), ale budem povdacny za pripadne vysvetlenie ci ine vysledky z testovania.
    Velka vdaka.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Epox 8kra2+, AMD Athlon XP 3200+, 2 GB RAM DDR400 casovanie 2.5-3-3-6 200MHz Corsair TwinX 2048-3200C2 (2x1024 MB), CPU Timing Fast, ROMSIP Ultra, operacie s pamatou testovane pomocou Speedsys, Cachetest, Ramspeed, Bandwidth - Read/Write/Move/Average, Copy/Scale/Add/Triad, Memtest, Memtest86, GoldMemory - vykon pamati.
    Naposledy upravil Daiman; 28.11.2008 v 20:17.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 3 uživatelů. (0 registrovaných a 3 anonymních)

Pravidla přispívání