Čau lidi, snad by tady někde věděl, jak dál...
Od nějaké doby (nedokážu to přesně určit) se děje podivná věc s disketovkou. Vložím disketu, klepnu na ploše na zástupce a prohlédnu si obsah připojené diskety (automount nepoužívám). Ale teď to přijde. Když si pouze prohlížím obsah (jedno, jestli jako uživatel nebo root) nebo něco zkopíruju Z DISKETY, vše je v pořádku. Ale když chci cokoliv zkopírovat NA DISKETU nebo odpojit, operace ztuhne, didoda na mechanice svítí a neodpojení se nekoná, nelze zabít atd a když chci vypnout nebo restartovat (jedno jestli v KDE nebo v konzoli jako root) zůstane všechno viset a nedokáže se restartovat! Pomůže jen reset...
Zkusil jsem mechaniku vyměnit za jinou, zkoušel jsem různé diskety, ba i superhyper nový kabel od Asusu... A nejvtipnější nakonec-pokud nastartuji "Ekspíčka", s disketami si můžu dělat, co chci...
Fstab je standardní, zkoušel jsem i jiná méně stadartní nastavení, co jsem kde hledal v diskusích, ale výsledek je stejný.
Vyzkoušel jsem i Ubuntu DVD a OpenSuse11 se stejným výsledkem. Otázka tedy je: je možné, že jádro chybně pracuje s čipsetem 790X nebo přímo s touto Gigabytkou? Můžete někdo potvrdit nebo vyvrátit?

Díky všem za pomoc s tou záhadou.
Honza

Ještě jsem zapomněl-používám Mandriva 2008.1.