Tak znovu otevírám téma a navážu tam kde jsem zkončil, že se mi "hromadí" packety až prostě to systém neunese a občase nějaké ztratí = kick z rozehrané hry, shození uploadu na ftp, apod.

dnes se mi UPC jevilo jako každý jiný den - z DHCP jsem viděl IP adresu DNSka vše jak má být - ovšem ping na DNS nefachal.

vyhodil jsem z cesty router a napíchnul se napřímo - problém stejný !

volám na hotline - 20min čekám - tam to se mnou technik velmi zdvořile řeší
- dělám vše co mi říká - následně mi říká že bude pravděpodobně problém u mne protože on modem normálně vidí !!!

dal jsem kabel přímo z modemu do jiné síťovky problém stejný

pak už mi to chtěl položit s tím že je problém u mne a že mi tam klidně pošle technika a že technik pouze přijde s ntbkem píchne jej do modemu a uvidí se.
Pravděpodobě (nemít doma vlastní ntbk) tak se tak stalo a já zaplatil jeho výjezd a problém jsem vyřešen neměl.
Naštěstí ale mám Eee a tak jsem řekl - to mohu udělat také.

Konečně jsem udělal jedno zásadní změnu, a to že jsem nekopíroval mac adresu své síťovky ale ponechal tu co je v ntbku - sám technik mi potvrdil že už na to asi rok nehrajou (přitom mi nedávno někdo tvrdil že ještě furt ano)

společně s tím se musel vyresetovat i modem - a konečně změna = net naskočil - ale taky jsem od DHCP serveru dostal konečně normální UPC adresu 213.bla bla bla (jako jsem mýval vždy).
Technik říkal vídíte tak už vám to jde a chtěl to položit - jenže já mu řekl mmt ještě počkáme až to hodim zpět do klasického compu - tam to samolitr zase nešlo - protože si DHCP server našel starou mac adresu a k ní přiřadil IP z rozsahem začínajícím 80.250.blA.BLA A tady je kámen úrazu.

NEJEN ŽE JSEM SE s touto IP ani nepodíval na gooogle, ale ještě mi vypadávalo spojení viz ty packet losty (co jsem řešil výše).

Nyní co mám jinou IP, zkusil jsem hru, žádné výpadky, ping na seznam 5555 odeslaných, 5555 přijatých, 0 ztráta.

A já bych sakra platil UPC za výjezd - to vono honem !
Takže vy co máte problém z UPC - změňte si totálně mac adresu. Snad dostanete z DHCP jinou IP než tu začínající 80tkou a tím se problém vyřeší...