Citace Původně odeslal Antonín Plhal Zobrazit příspěvek
Řeším totiž takový problém. Hry mne již nebaví, takže jsem si počítač předělal kvůli spotřebě a práci na fotky, internet a střih videa. Po zapnutí mi počítač normálně nastartuje do Windows, po půl minutě, jak natáhne antivir a další blbosti se natvrdo restartuje, naběhne a drží. Pak na něm můžu dělat co chci a drží. Když jej poté vypnu a třeba po chvilce zapnu, tak drží. Nechám ho přes noc a opět restart.
Vyměnil jsem zdroj, desku, procesor, paměti... milion testů. 2x reinstalace Win, při které nedošlo k jedinému problému. Jeden večer nainstaluji a vše vpořádku. Druhý den zapnu a opět ten restart.
Zjistil jsem, že když vypnu CnQ, tak to neudělá a je všechno je od začátku ok. Prostě procesor do Win jede v zátěži naplno. Pak se asi zapne CnQ, klesne napětí a restart. Pokud počkám třeba v BIOSu až bude mít procesor alespoň 30st, je opět vše vpořádku. Zase takovou zimu doma nemám, normál 20st. S jinou deskou (Asus A8N + 3800+) to nedělalo.
Tak řeším to napětí. Zatím jsem to přepnul na horní napětí namísto 1,35 na 1,425. Uvidím, jak se to bude chovat. Pak ještě čekat na nový BIOS desky, ale pochybuju, protože jsem už stavěl stejnou konfiguraci a zákazník si nestěžuje. Akorát nevím, jestli má zapnuté CnQ.
Taky jsem hledal, jestli není problém v AMD ovladači CnQ, jestli GA nedal na CD nějakou jinou verzi. Ale ten co je na AMD webu je stejný, takže tím to taky nebude.
a dosedá chladič správně ? mě to dělalo špatné dosedací ploše na CPU