Doska Abit VP6 je jedna z velmi mála dosiek ktorá ma na sebe namontovaný AGP slot a dva nezávislé sockety 370. Doska samotná podporuje procesory Via a tiež Intel Pentium III do generácie Coppermine.

Bolo pár pokusov ako sfunkčniť dva procesory tualatin avšak všetky mne známe pokusy zlyhali - vždy sa ohlásil iba jeden procesor.

Pri mojich prvých skúškach s touto doskou a párom 1ghz coppermine som prišiel na nasledujúce veci:

1. Naozaj len málo programov ktoré mám k dispozícii podporuje multiprocessing.
2. Pri použití programu TestCPU 0.96 naozaj dôjde k testovaniu len jedného jadra.
3. TestCPU okrem iného zistí že "Čip obsahuje APIC (podpora více procesoru). Ako podla očakávania COppermine procesory v doske VP6 túto funkciu majú.
4. Podla očakávania procesor Intel Pentium III-S "Tualatin" 1400 steppingu TA1 túto funkciu neobsahuje.

Otázky:
A) Podporujú funkciu APIC tualatiny steppingu TB1? treba overiť. máte niekto možnosť?
B) Treba update mikrokodov v biose dosky VP6? možno áno, možno nie. každopádne bios tieto cpu nerozozná a bude ich treba nastavovať manuálne. (mám prax ked som nahodil na Tualatin board non tualatin bios)

V prvom rade by ma zaujímalo či niekto máte možnosť overiť či tualatiny steppingu TB1 majú funkciu apic...