Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: vliv "Ratio (SP:UMA)" na vykon integrovane GK (780G + 128MB SidePort)

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní vliv "Ratio (SP:UMA)" na vykon integrovane GK (780G + 128MB SidePort)

Deska MA78GPM-DS2H ma 128MB SidePort (533 DDR3), grafika nastavena aby pouzivala SP+RAM. UMA nastaveno na 128 MB, spolu s 128 MB SP to musi stacit . V BIOSu se da najit jeste podrobnejsi nastaveni grafiky, ale je to trochu schovano.

-> CTRL+F1 -> Advanced Chipset Features -> IGX Configuration - obsahuje:
    UMA-SP Interleave Mode (Auto/Fine)
    - pokud se zvoli "Fine", tak se zpristupni dalsi dve polozky:
    Size - nastaveni velikosti SP pameti 32-128MB, nechal jsem 128
    Ratio (SP:UMA) - pomer mezi kapacitou? SP pameti a UMA

Ve snaze dostat z integrovane grafiky maximum jsem otestoval ruzne nastaveni:
    Ukazalo se ze UMA-SP Interleave Mode na Auto nezvoli uplne nejlepsi pomer , po manualnim vyladeni jsem dostal temer DVOJNASOBNY vykon . Pokud je Ratio (SP:UMA) nastaveno "blbe" tak nema cenu grafiku taktovat ci zvysovat propustnost RAM - je to tak zabrzdene, ze to nema (temer) zadny vliv.

Prehledna tabulka s vysledky prilozena.

Vzhledem k tomu ze tu mam Linux (2.6.25-gentoo-r7) jsem pouzil nasledujici:
    Memtest86+
    - ukaze "orientacni" propustnost RAM
    War Zone 2100 (2.1 beta4)
    - mam ulozenou pozici tesne po vyhre, kde kamera rotuje nad zakladnou (=pri kazdem nacteni stejne podminky), necham kameru nekolikrat otocit a koukam na min a max FPS
    - nastaveni: default, rozliseni 1680x1050
    Quake 3 demo
    - /timedemo 1 a pote pusteni demicek (DEMO001 a 002)
    - nastaveni: 1024x768, 32b barvy i textury, Lighting:vertex, Geometric Detail:Low, Texture Detail:Max, Texture filter:Bilinear, v Game settings vypnuto vse krom Simple Items

btw: v ovladacich bylo nastaveno VSYNC=OFF - pokud mam ON, tak se to chova velmi divne (bug?).
    - vykon ve WZ klesne misty na polovinu
    - Q3 se stava nehratelnym - FPS strasne skace, dolni limit kolem 15 FPS , pritom s VSYNC=OFF mam stale 125 FPS .)
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil LM; 29.08.2008 v 23:37.
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání