Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
Jenže když v dubnu 2009 končí podpora Windows XP(pak sice stále bude tzv. rozšířená podpora, ale ta je, dle toho co jsem se dočetl na netu, placená, tak už je skoro zbytečné kupovat XP, protože po dubnu 2009 budete mít OS s bezpečnostníma chybama(pokud si nezaplatíte rozšířenou podporu)), Windows Vista se mi nelíbí(přitom mám legální Windows Vista Business CZ), a proto do roku 10 či 11, než výjde Seven, jsem se osobně rozhodl přejít na GNU/Linux, přesněji na Mandrivu 2008.1(a novější postupem času)....MS mi nedává jinou šanci, protože s nezabepečeným OS není radno chodit na net si myslím...

Jenze pro firemni prostredi mas na vyber:

a) pouzivat nesupportovany, pravdepodobne deravy, ale funkci system, na kterem predevsim bezi veskere firemni aplikace.
b) pouzivat napul nefungujici system, na kterem ti nepobezi 50% firemnich aplikaci, budes tedy muset investovat spoustu $ do predelani SW + dalsi hromadu do nakupu dostatecne vykoneho HW.
c) investovat jeste vetsi hafo $ do prechodu na jinou platformu.

Kdyz si vemes, ze na "kancl" praci ti uz hodne dlouho staci libovolny zelezo s 1/2 az 1GB ram => nakupujes do firmy samo neco na ty urovni, protoze proc kupovat neco lepsiho a ted si v situaci, kdy mas rekneme 1-2roky stary zelezo, ktery jeste neni na vymenu, visty na nem sotva rozjedes a odpovidajici stroje pro visty te budou stat rekneme o 20% vic $.

Sem zvedav, co ti na to rekne vedeni dostatecne velky korporace, kde se vydaje planujou na nekolik let dopredu a kde mluvime o tisicich stroju.

BTW: Pokud vim, tak ta tzv "rozsirena podpora" = verejne vychazej jen zaplaty der, placeny jsou pripadny upravy.