snazim se svoji aplikaci pripojit pres ADO komponentu v Delphi z meho domaciho PC pres VPN do MSSQL v AD domene. Pouzivam connection string zhruba v tehle podobe :

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=jmeno_dbata Source=nazev_serveru

Kdyz jsem tu aplikaci zacal psat, tak to fungovalo (tj. nemam zaznam z wiresharku, ale zrejme se domluvili na predani username/password k dane domene) - ted mi to vyhazuje hlasku "Login failed for user '(null)'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection.".

Kdyz vyhodim z toho pripojovaciho retezce integrated security a dam tam username/password (sa) uzivatele nad tou DB, tak to normalne funguje (pres VPN).

Kdyz pouziju verzi s integrated security primo na tom serveru, tak to taky funguje - z toho usuzuju, ze to neni problem toho, ze by muj domenovy ucet nemel prava nad tou DB.

Na serveru funguje i ta verze, kde specifikuji primo username/password. Zkousel jsem i poslat pres VPN muj username/password a odpoved byla, ze me nemuze prilogovat.

Nevim kde bych mel hledat pricinu - na MSSQL serveru to jde jak s SSPI, tak bez, pres VPN to jde jen s urcitym userem. S SSPI to slo, ale uz nejde - viz hlaska. Muj uzivatel je Domain Admin.

Zkousel jsem i sdileni pres VPN, kde se me to zepta na username/heslo a pripoji mi to vzdaleny disk normalne a nepomohlo to.