Já bych to zas neviděl tak černě, to u D_a_v_i_d_a byla nějaká HW anomálie. Na druhou stranu s tím virem to není zrovna špatnej nápad protože včera se mi ráno taky sesypalo PC.
Nejdříve jsem si myslel že to je HW problém, nechávám tu plečku žít svým vlastním životem a už si dle kvílení říkala pár měsíců o pořádnou očistu, já se ale zařekl že to vydržím dokud mi něco nechcípne nebo nepřelezou teploty HDD přes 50°C. Jenomže po důkladné očistě ne a ne najet cokoliv jinýho než nouzák, no a když už tedy po určitý době se mi podařilo spustit aspoň poslední známou konfiguraci tak postupně šlo do kytek několik aplikací až se s hláškou o nějakým trojanu odporoučel i Avast.
Souborový systém jsem měl neporušený akorát jak jsem to nahodil ze zálohy tak zjišťuju že část dat je infikovaná a nejhůře to odnesl USDownloader.
Samozřejmě všechno updatuju a asi 1x týdně provádím skeny, jenomže před cca půl rokem jsem byl nucen opustit KPF a používám zatím Comodo který jsem z lenosti tak nějak "provizorně" ponastavoval. Je tedy možné že jsem si sosnul nějaký pěkný "dáreček".
Ale ostatní kompy mi jedou vesele dál a bez problémů přestože si tam místní rodinné osazenstvo instaluje všemožné sfinstvo, tropí různé nepřístojnosti a člověk aby se jich doprošoval aby tam mohl jednou za pár měsíců sosnout updaty nebo udělat skeny ... takže je to těžce o náhodě.
EDIT: tak ten USDownloader beru z5, vypadá to že už od výrobce obsahuje Trojan, jen je mi divné že to je schopen odhalit Avast teprve od včerejšího updatu, přitom jsem ho měl v provozu cca 3 týdny avše OK, teď už mi ho ani nedovolí stáhnout z netu

Odpověď s citací