V AutoCadu je uplně jedno jestli máš X3100 nebo 280GTX tam je rozhodující operační paměť, rychlost HDD a pak až CPU, grafika (z grafiky jsou důležité především instrukce podporující OpenGL atd...to obsahuje jakákákoliv nová grafika tak neni co řešit) atd...na základní rýsování ve 2D stačí jakejkoliv "šrot" to neni extra náročný, něco jinýho je kdyby dělala vizualizace atd.
Osobně bych byl docela líný pokaždé zapojovat LCD když přijdu domů, navíc ve škole bude asi taky dost často rýsovat a učit se v programu, tak na co si to ještě komplikovat přechodem mezi různými prostředí (velké LCD×málé rozlišení na NTB) + úprava umístění nástrojových paletek...
Navíc to pak ztrácí i výhodu mobility notebooku - doma by musel být pouze na jednom místě. Občas je pohodlné pracovat třeba u TV, v posteli atd - co si budem povídat že jo
Jestli bude třeba dojíždět a bude na privátě/koleji tak je to taky nedomyšlené...
Prostě je potřeba to pořádně zvážit, ale přikláněl bych se spíše k notebooku s vyšším rozlišením...z praxe mám vyzkoušeno že to nemusí být pouze rozlišení 1680×1050, ale bezproblémové je i třeba 1440×900.
Trochu jsem se rozhlédl po možnostech
a vyšlo mi nejzajmavěji toto:
DELL D531
AMD Turion™ 64 X2 Mobile Processor TL-60 (2.0GHz)
15,4palcovy WXGA+ True Life (rozliseni 1440 × 900)
Pamet 2 GB, 667 MHz DDR2 SDRAM (2 x 1024 MB)
120GB 7200rpm Hard drive
8x DVD+/- RW
Dvoupasmova bezdratova minikarta Dell™ Wireless 1490 802.11a/g
Internal Dell 360 Bluetooth™ Card - Vista
90W AC Adapter - 2 Wire
6clankova 56Wh primarni baterie
Ceska - interni klavesnice
Originální Windows Vista® Business 32Bit vcetne medií - Czech
Cena konfigurace 13 484,00 Kč bez DPH
Kompletně včetně dopravy a DPH to vychází 16 998Kč
Za zbylé peníze se dá případně rozšířit záruka, dokoupit brašna atd.
S DELLy mám velmi dobrou zkušenost a myslím že by kamarádka byla spokojena.
Doufám, že ti to trochu pomůže v rozhodování od člověka kterej dělá cca 6 let v CAD programech![]()

Odpověď s citací