Citace Původně odeslal Mir Zobrazit příspěvek
problem u lga 775 som nemal v tom ze by sa volne pohybovali pierka, ale skor v tom ze kontakt medzi cpu a socketom nebol ani zdaleka idealny a procak som musel trochu domáčknuť do dosky...
S tou teplotou to bylo mysleno tak, ze ne ze by byl lepsi O'C pri vyssi teplote, ale pri extremne nizkych teplotach by CPU na default. napeti ani nebezel. Staci se podivat jak se posouvaji charakteristiky bipolaru i MOSFETu s teplotou. Proste pri nizke teplote se tranzistor otevre pri vyssim ridicim napeti nez pri vyssi teplote.

Nevim jesi sem to popsal spravne, ale tam slo o to ze u PGA sou nozictky natvrdo na spodku CPU a nedovoluji tak v patici jakykoliv pohyb do stran pri ohrati. U LGA to odpada, protoze sou tam jen plosky a volne dosedajici perka. Kdyz se CPU trosku roztahne do sirky, tak se krajni plosky mirne vychyli ze stredu a kontaktni perka po tom kolecku muzou poklouznout aniz by dochazelo k nakym deformacim soketu. Pritom pritlak CPU proti perkum je pomerne silny, takze tam spatny kontakt asi nehrozi. Navic gigabyte a mozna dalsi vyrobci pouzivaji sokl od jednoho vyrobce, takze kdyby tam byl problem, tak to bude velkej pru_ser na vsech MB.

Jinak tuhle desku mam sotva 3 mesice, takze si nepripoustim ze by tam tak rychle odesla patice nebo kondiky nebo FETy atp. Ani sem ji netrapil zravejma komponentama. Predtim sem mel E6400, kerej sem bezne jel jen na 2,4G ale daval i 3G a zadny problemy sem nemel, ani na predchozi desce P5LD2 od Asusu. Tohle se mi stalo za celou dobu porvy, ale pekne me to sere kdyz nevim co s tim. U Zenita je to aspon az nekde na 500MHz kam se s E8400 stejne nedostanu, pac s nasobicem 9x ani nepostne. Ale 400 je v celku maly OC, kdyz to vemu relativne, tak o nakych 20%. Predtim sem mel Tulene pretocenyho o 33% a zadnej problem (a to BX oficialne na 133MHz nebyl delanej)... Co sem precet par testu tak tato deska neni co do nastaveni zadnej OC zazrak, ale vsude ji nad 400 dostali, tak nevim ze bych mel smulu na procak?

Vcera sem si zkousel hrat s nastavenim tRD ale to taky nema efekt. Este zkusim jak to bude startovat na nejnizsi nasobic. Pak tu mam taky na vyzkouseni 500W zdroj.

Vcelku bych i veril ze by mohl bejt problem v BIOSu jak rika Over. Kdyz se PC zapina, tak startuje na defaultnich hodnotach a az teprve kdyz se precte nastaveni CMOS, tak se podle toho nastavi vyssi hodnoty. Mozna pokud se ty vsechny napeti, casovani a frekvence zinicializuji ve spatnym sledu, tak muze dojit k zatuhu.