Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: příchozí UDP pakety na neveřejné IP?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: příchozí UDP pakety na neveřejné IP?

ano, sedím za dvěma NAT. za jedním je má WLAN, druhá WLAN je poskytovatelova (neposkytuje standartně veřejnou IP).

pod Ubuntu s těmi zatoulanými pakety problémy nebyly. podle logu z Comodo firewallu mi na síť nelezlo nic jiného, než QIP, Skype a Winamp (lyrics plugin).

QIP vylučuji, ten používá TCP, Winamp taky používá TCP, takže nám opět zůstává skype. před týdnej ještě nezlobil, tak nevím, zda za to opravdu může...

//EDIT: tak je to, zdá se, vyřešeno! ať to zní sebevíce divně, pomohla kompletní reinstalace Skypa (včetně smazání nastavení atd. atd.). s největší pravděpodobností se ze mě snažil udělat Skype server. vzhledem k tomu, že skype má tendenci se připojovat k nejbližšímu serveru (třeba mě to připojuje na nějakého uživatele místní kabelovky s tím, že vzdálenost mezi zařízením, co je na té sdílené veřejné IP a kabelovkou je maximálně (odhad, nevím, kde ta zařízení jsou) 25km.), tak co u mě chtěli dělat ti číňani? pakety z DNS serveru směrem ke mě by to taky vysvětlovalo. další zajímavá věc na tom je, že po prohození těch DNS serverů mi z něj (193.85.1.100) nic nechodilo. vše jen z 213.29.120.70.

ale každopádně vám děkuju za reakce!
    Naposledy upravil JejKey; 06.06.2008 v 19:08. Důvod: vyřešeno
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. VPN & Edimax router => Error 619: connection lost
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 29.11.2007, 09:48
  2. NAT a verejna IP
    Založil chinook v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 15.04.2006, 12:38
  3. automaticky scan vsetkych IP adries na LANe ??
    Založil magnetique v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 07.02.2006, 13:48
  4. IP Adresa
    Založil DlouhyJony v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.03.2005, 14:09
  5. Jak zakázat internet?
    Založil Antonín Plhal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 01.10.2003, 10:49

Pravidla přispívání