Zdravím,

mám takový nápad, potřeboval bych zhruba 15 metrů dlouhý něco, kde bude nějaký světelný zdroj (diody?), a to světlo poběží při zapnutí... Jako měl KITT v knight rideru v masce (ale stačí aby to proběhlo jednou). Vize je taková, že v místnosti kolem dokola povede takovýhle instrument, zapnu vypínač, nějakým takovým efektem tam proběhne světlo, a poté se s nějakým zpožděním spustí hlavní světlo. Je to úplně k ničemu, jenom na efekt. Popřípadě pak může i dekorativně svítit.
V nejhorším případě to nemusí být plynulý 15metrů přechod, ale třeba po kratších úsecích, s tím že bych dal víc takových za sebe.

Představoval bych si něco typu takových těch vánočních trubic a ozdob jak různě kýčovitě blikají. 15 metrů trubici diod mám, ale samozřejmě svítí najednou. V PS Elektroniku a pod mají různé stavebnice, ale je to třeba na 8 výstupů, no já bych jich potřeboval tak 300

Nevíte tedy o něčem takovém hotovém? Aby to bylo co nejtenčí, co nejméně bastlení (=nejmenší riziko že vyhořím). Viděl jsem třeba takové 1,2m v průměru svítící lanka, brácha to používal na modely letadel, které tím oblepil a v noci to svítilo moc hezky, problém je že to zase svítí pořád, a nedá se to tedy nijak "programovat".

Jestli má někdo nápad nebo jinou ideu budu vděčný.