Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
To je uz Rd-ram. Vicemene jsou ale desky s timto chipsetem, ktere jdou pry velmi dobre taktovat. DOC_ZENITH se chystal delat neco podobneho jako ty. Nevim do jakeho stadia to dotahl, ale mel na to pripravenou prave i820 based mobo.
Dotáhnul to asi tak daleko, že jsem si sehanl tu I820 desku - ASUS P3C-E (byla to slot 1 s redukcí, nebyla to nativně S370 deska. 1gb tam dát nešel , byl to jen single chanell rdram a tudiž 2 sloty a jen 2x 256mb, 512mb moduly to už nebralo, to braly až I840 a I850 desky. Na tom mym Asusu jsem měl ověřeno, že dá FSB až nad 200, takže tady nebal problém, pak jsem si sehnal Tualatina 1,4ghz a taktnul jsem ho na 1,8, ale to byl fakt strop, a když jsem to chtěl za tejden zapnout s ještě lepšim chlazenim a chystal jsem se na sundání heatsphrederu, tak už to nenajelo - deska tuhá. Tak jsem se na to vykašlal a CPU i paměti jsem prodal, protože jsem měl ještě Tualatina na 1ghz a jednu MSI I815 desku kde ten 1,4 šel jen na 1,7. Jenže měl malou FSB, tudiž ve většině případů byl ten 1ghz @ 1,5 rychlejší, jak ten 1,4 @ 1,7.

Jinak co se týče non-intel chipsetů tak všechny katastrofa, hlavně VIA. Mizerný výkon, hlavně propustnost paměti a herní výkon.