Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Digitální signál DVB + přenos videa - poraďte pls kdo tomu rozumí...

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Digitální signál DVB + přenos videa - poraďte pls kdo tomu rozumí...

Hoj,

tak úplně jsem nevěděl kam to napsat tenhle příspěvek (admini, moderátoři když tak to někam přesuňte).

Napřed popíšu co mám za HW a pak v čem mám problém.
    čili:
    - mám od UPC (zatím) televizní analogový signál
    - nemám klasickou TV, ale jedu přes počítač
    - v compu mám hybridní kartu WinFast DTV 2000H (která umí analog i digital (dvb-T))

zapojeno:
    - UPC do analogu
    - digitál je píchlej na společnou anténu v paneláku (takže super signál, ale základní programy)

nahrávání:
    - přes digitál nemám volbu si vybírat kodeky - nahrává se prostě "stream MPG"
    (kvalita skvělá)
    - přes analog si sice kodek vybrat mohu, ale kvalita napikaču, celé i to nějak zrní a je to divný...
    ALE pravděpodobně mi něco ruší analogový signál a proto je to takové

problém:
    - myslel jsem že si pořídím od UPC digitál a to vše vyřeší.....

No a tady jsem samolitr narazil - UPC používá Kabelový systém DVB-C který má hlídaný SmartKartou.
    Tzn musím si bezpodmíněčně od nich vzít jejich set-top-box. Jenže na výstupu z boxu jsou SCART, Svideo, cinche a nebo antenní výstup.
    Na vstupu do mé PCI TV karty mám svideo a nebo ty cinche.

A teď mne opravte jestli se pletu:
    Pokud to napojím přes cinche a nebo svideo (což si myslím že je v podstatě to samé jen jiná koncovka) dostanu kompozitní video, což je už zase analog, ale v rozděleném RGB modu a zvuk Left Right Audio.

EDIT: tak jsem mezitím krapet hledal
    kompozit video (cinch) má společné barvy a intensitu v jednom čili horší kvalita
    s-video je má oddělené - čili kvalita je lepší....

komponentí video (ten ale nemám) je každá barva RGB zvlášť

Poznám na obrazovce (monitoru), že ten výstup (s-video) je prostě na houby co se kvality týče a nebo budu mít dojem, že to vypadá stejně jako kdybych tam měl digitál ?

Jestli se, ale nepletu tak v momentě, kdy zmáčknu REC na ovladači, nebudu již nahrávat stream že ?
    Prostě pořídím-li si digitál od UPC - ten digitál skončí v set-top-boxu a nazdar....

EXISTUJE nejaké řešení ? nebo jen chci něco co je nereálné a nebo prostě řeším něco co se zapojuje jinak ?
    Naposledy upravil Atreides; 06.02.2008 v 23:56.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání