Citace Původně odeslal Perplex Zobrazit příspěvek
Ja se naopak odvazim tvrdit, ze "spickovy vzduch" bude mit nekolika nasobne vyssi cenu nez moje voda a srovnat se to rozhodne dat nebude nechat ohledne vykonu. Spickovy vzduch znamena moooore zeber a heatpipu a vseho mozneho = vysoka narocnost na material = vysoka cena. Voda sama o sobe z principu chladi lepe a vzdy lepe chladit bude. Sestaveni, potazmo vyroba je samozrejme narocnejsi, ale jednou sestavis poradne a nevis o tom. Naklady na porizeni takove vody, ktera chladi NB,CPU,GPU v blocich a hadickach bude par stovek + cerpadlo a radiatory, pri pohledu na chladice co se pouze nehonosi COOL jmeny a jsou vzduch only se clovek dostava na zavratne sumy.
Operujes tu s hlaskami ako "Naklady na porizeni takove vody, ktera chladi NB,CPU,GPU v blocich a hadickach bude par stovek + cerpadlo a radiatory".
Iste, ked si kupis nejaku mrdku cerpadlo ktore prd utlaci alebo take, ktore budes musiet dlho krotit aby to bolo ako tak tiche, a radiator nejaky kadet z vrakaca. Potom to bude mozno do 2k. Ja si kupim v bazari jetu ninju za 7 stovek, k tomu accelero nove za 500 a som na 1.2k, nestravim xx hodin ladenim, bleedovanim, rezanim kejsu. Kedysi mal mozno vodnik aky taky vyznam pri OC (za dob aXP a pIV), teraz je to pri c2d suma fuk.
Aby bol vodnik naozaj efektivne vykonnejsi ako vzduch, tak musi byt bud 2 az 3 nasobne drahsi, alebo bude hlucny ako prasa, alebo bude zahrnat zabavy ako je vymennik v studni, 15m trubiek v garazi alebo klasicke socka hadica von oknom a rad na balkone .. a zisk vykonu je tam imho stale minimalny.
Takze vodu povazujem za 1, zabavu pre studentov s kopu volneho casu 2, zabavu pre ludi ktori straveny cas nahradia tazkou investiciou ..