Včera jsem napsal odpověď, ale ať koukám, jak koukám, tak jí tu nevidím... to by mě zajímalo, kam jsem jí teda poslal Zkusím to ještě jednou...

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Díky za zajímavý článek. K tomu jen pár dotazů:
- u těch srovnávacích fotek jsi měl nastavenou manual WB?
U fotky s oběma filtry a prvního setu nastaveno na slunečno + mírně teplejší odstín v WB fine-tune (tohle nastavení jsem byl zvyklý používat s polarizákem, bohužel FZ30 neuvádí hodnotu v K, takže přesné číslo nevím)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
- umí ten filtr reálně něco, co by se nedalo udělat v PP?
Jak se to vezme... v editoru si můžeš přemalovat pixel po pixelu. Ale pokud myslíš to, co nelze realizovat tahem několika slajdrů, tak:
1. polarizuje
2. intensifying efekt - redukuje intenzitu světla určitých vlnových délek (nesouvisle ve spektru) - to by se sice dalo napodobit snáz, než polarizace, ale i tak by to asi nebylo zrovna jednoduchý

Citace Původně odeslal sx02 Zobrazit příspěvek
Vypada fakt zajimave, takydík.

Nevim jak by to dopadlo s canonem - uz ted se docela potykam s jedovatou zelenou a to nic "oteplujiciho nepouzivam
Klidně bych ti ho na vyzkoušení půjčil, pokud máš něco 72mm, na co by se dal našroubovat. Jen ho nechci svěřovat české poště - jsem rád, že vůbec dorazil Ale pokud bys měl zájem, budu asi 20. v Praze...

Citace Původně odeslal MikeD Zobrazit příspěvek
podle toho webu 210 dolacu...
210 stojí Color Intensifier. Tohle je ColorCombo

Pro mě je to především hračka