Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Odběr zdroje ve vypnutém stavu??, Ponechat zdroj nebo vyměnit?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    281

Standardní Re: Odběr zdroje ve vypnutém stavu??, Ponechat zdroj nebo vyměnit?

Uf, jsem elektrotechnik a při čtení předchozích příspěvků jsem fakt docela trpěl Lidi nešiřte paniku
    Citace Původně odeslal Millisx Zobrazit příspěvek
    Kde to vzniká? Napadají mne kondíky, ale když je (měla by být) fáze odpojena.. tak mi to hlava nebere.
    Bingo!
    Podle mě tam bude síťový filtr zapojený ještě před vypínačem, takže zůstává furt připojený a teče skrz něj kapacitní proud.

Trocha teorie: P=S*účiník
    S ... zdánlivý výkon (to zhruba měří ten měřák)
    P ... příkon (to cvakáte ČEZu)
    účiník ... (prosím neplést s účinností to je zas něco úplně jinýho) udává fázový posun napětí a proudu

pro kondenzátor je účiník roven 0, existuje na to krásný příklad: "Vezmi vhodný kondenzátor (např. 12 mikroF 250Vstříd) zapoj ho přes ampérmetr do zásuvky, všechny ostatní spotřebiče v domě vypni, ampérmetr bude ukazovat, že do kondenzátoru teče proud cca 1A, ale elektroměr bude stát."

Takže máme S=U*I=230*1=230W, ale elektroměr nám stojí protože účiník je 0 a tudíž P=0.

To, že zdroje vykazují různou spotřebu, není tím, že by fortron byl v prdeli a poklesla mu účinnost na polovinu, ale tím že ten měřák neumí měřit nesinusuvé odběry, a ty zdroje se mohou lišit jednak EMI filtrem a jednak PFC filtrem, takže ve výsledku mají jiný tvar odběru proudu a měřák měří voloviny.

Jestli tě ta spotřeba fakt zajímá, tak si to změř pomocí elektroměru a máš to přesně (kdybys nevěděl tak poradím), nevýhoda je, že musíš doma úplně všechno ostatní vypnout.

Edit: jinak detailní fotka toho odkrytovanýho zdroje by bodla a měli bysme jasno
    Naposledy upravil vendiik; 23.09.2007 v 10:07.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Musím vyměnit zdroj?
    Založil silenec v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 06.05.2007, 10:22
  2. vypinani disku - slaby zdroj? po vymene zdroje vse OK
    Založil Ssnake v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 11.05.2005, 19:52

Pravidla přispívání