Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
To vychází z praktické zkušenosti, nebo z nějakého odhadu? Já jen, že po čtyřech měsících intenzivního používání aktuální instalace (se všemi updaty, atd.) mám velikost system folderu 8.5 GB a nezdá se, že by se nějak měnila.
Predpokladam ze si to meril se vsemi adresari k systemu patricimi, protoze win maximalni verzi sezerou 12GB po instalaci pokud si dobre pamatuju. A podivej se kolem, vidis snad nejake dalsi podobne rozezrane systemy ? Znam spoustu ruznysh systemu, od 8bit, pres vsemozne "cerne skrinky", mobily, ... a vse umi v zakladu daleko vic/pripadne vse co se od zarizeni ocekava a velikost o rady jinde.

Dál mi připadá skutečně zvláštní mluvit min. o Vistách UE jako o "holém systému" ...
A cim ti to prijde zvlastni ? Co ten system obsahuje za aplikace ?

webovy prohlizec pochybne kvality, ale budiz, odecteme 20MB
jakysi pochybny prehravac medii, dalsich 20MB s trochou fantazie, protoze krom M$ formatu neumi nic prehrat a je uz treba doinstalovat, nebo snad ne ?
notepad ... no to byc snad ani nezminoval
pruzkumnik ... na praci se soubory vlastne nepouzitelny, takze nic
malovani .... hmm, pri tech schopnostech dejme tomu 10MB ?
....
uz me toho moc nenapada, rad se necham poucit.

EDIT: tak tady se teda neubráním - prosím o JEDEN JEDINÝ příklad korporátního zákazníka, který dnes kupuje nové pracovní stanice s 20 GB diskem (je mi teď jedno, co jde a co ne - když budeš chtít, koupíš si třeba fungl nový PIII server, do téhle sítě možná taky ano )
tohle ti vysvetlil Fox, zacinaj se pouzivat ssd, predevsim v ntb.

a který JEDEN JEDINÝ korporátní zákazník provozuje full-backup disků na desktopech?
Celkem bezna vec, predevsim pokud nechces vecne managorum vysvetlovat, ze to co si tam tejden zoufale naklikavali proste nebude, protoze si jim obnovil default a data si maj davat na datovej disk. Vubec v pripade, ze si managor vydupe admina na lokal.

A jen tak mimochodem, máme TS/Citrix/atd., takže ano, Windowsy jsou "schopné běžet ze sítě" a žádný disk nepotřebuješ.

Vazne? Povidej jak nabootuju XP/Visty po siti ? Rad se necham vzdelat. A samozrejme bez SW tretich stran, mluvime prece o Win. Takze mejme w2k3 server, co mam kde nastavit ? Jediny co tusim jde, je sitova instalace widli(samozrejme na lokalni disk).

Pokud se nepletu, to co jmenujes proste vyzaduje spustit lokalne nejaky system a ten jaksi musi odnekud nastartovat. Jasne, muzu po siti nabootovat tuxe a z nej pustit klienta na widlowsi terminal. Pripadne muzu po siti nastartovat klienta ktere se bude chovat stejne, ale to furt nejsou widle bezici na lokale a nastartovany ze site. Aplikace na citrixu pokud vim nebezi na lokalni stanici, ale na serveru a stanici to pouziva jen jako zobrazovadlo. Takze potrebujes hodne vykonej srv.