Citace Původně odeslal Mojda Zobrazit příspěvek
S pár kámošema máme udělanou počítačovou síť (wire i wireless) a jeden z nás sdílí všem ostatním připojení k internetu. Na platbu příslušnému ISP se všichni rovným dílem skládáme - nikomu z nás toho neplyne žádný zisk.
Zdravím Vás,
takže přečetl jsem poctivě všechny příspěvky na všech 4 stranách a měl bych taky pár dotazů:

- Mám doma WIFI od OS jímž jsem členem.
- anténa jde do AP-Routeru
a teď možnosti:
a) z routeru jde kabel do jednoho compu - vše je OK. (samolitr pokud jim platím )
b) z routeru vedou dva kabely - jeden do mého compu a druhý např do počítače mého otce -> je on "třetí osoba" jíž poskytuji já internet ? - předpokládám že NE
c) z routeru vedou 3 kabely - jeden do mého compu a druhý do počítače mého otce a 3. kabel k sousedovi skrz zeď -> předpokládám že on již "třetí osobou" JE.

- Kde je řečeno kam smím poskytnout NET ze svého routeru ? pouze po bytě kde sám bydlím ?
- Pozná můj ISP že za routerem mám více compů ??
- Kdo je nejvíce poškozen na tom že poskytuji net více osobám (ať již v rodině či sousedům) - myslím že já poněvadž mi všichni moji připojení uživatelé berou rychlost a odebírají data - tzn. že rychleji mě FUP zkrouhne na minimalni rychlost

Každopádně nejvíc mě zajímá právě ta sekce např s rodiči. Smlouva je psaná na mne - a pokud si rozvedu NET do stolního compu i do notebooku který bude taktéž můj - ovšem občas mi na něj vlezou rodiče tak co ? je to poskytování další osobě či nikoliv