Takže po několika dnech s touto kartou mám dostatek poznatků, které předurčují, co s ní bude dále...
- pasivní chlazení rozhodně nestíhá, a to ani po náhradě žvýkačky pořádnou pastou
- v zápřahu nějakého 3DMarku se zcela bez problémů vyšplhá na 100°C ve větrané case
- karta rozhodně nenatrhne prdel 7900GS a subjektivně po pár hrách ji výkonem řadím na úroveň 7600GT a ještě s výhradami (no flame, fakt jsem ATI chtěl)
- ovladače Catalyst 7.7 si s kartou brutálně nerozumí a pod Vistami je to přímo horror. 3DMarky se sekají na dlouhé vteřiny do "mrtvolek" a výsledky raději ani nekomentuji
- v NHL07 se karta přehřívá natolik, že přibližně po 5 minutách se hra začne trhat a přejde do režimu cca. 10FPS. Ofukování pasivu pomůže jen částečně, stejně se hra po chvíli hraní cuká na hranici hratelnosti.
- opravdu pečlivě jsem odstranil zbytky ovladačů po nVidii, ale karta v kompu funguje jako cizorodý prvek. Dal jsem zpět 7900GS bez odinstalování Catalystů, nainstaloval přes ně Forceware a vše jede hladce čistě a plynule!!!
Takže resumé: nejsem žádný tester a odmítám akademické diskuse nad výsledky na jednotlivých serverech - pro mě BFU subjektivně přinesla tahle karta tunu problémů, které jsem za poslední roky s nVidií nepoznal. Ovladače si s kartou rozumí velmi mizerně a pod Vistami ještě hůř, kvalita obrazu ve 2D je naprosto totožná s nV a ve 3D jsem skvělé fíčury ATI ani neměl možnost prozkoumat...
Karta se vrací dodavateli a zřejmě zase na dlouhou dobu zůstane království AMD/ATI mým krokům uzavřeno...