jan555: díky moc, zatím mi nejde dát ti K+, tak jen virtuálně

Asi do ní přeci půjdu. Má být souborový a DB server, nonstop provoz, 3-4 HDD a z pochopitelných důvodů to chci ztišit na absolutní minimum (i když 4 Silentmaxxy kupovat fakt nebudu...). Grafika je integrovaná, vnitřní rozměry mě zajímají kvůli tomu, že všechny pasívy jsem na MoBo nahradil heatpipe nebo většími pasívkami (aka Zalman) a mám vážný obavy, že mě tam budou dost zavazet S-ATA kabely z disků.

Provedení a kompaktnost je samozřejmě důležitejší než vzhled, ale nějaký úpravy musím provést stejně - kolem PC na zemi se neustále motá moje roční dcerka, takže kromě zadní části s kabely jí bude PC vydán napospas (kdo má rodinu, ví o čem mluvím ). Odpojení Power/Reset mimo hlavní panel je samozřejmost, ale nemusím mít pořád upatlaný celý kejs... (proto mě taky zajímalo nebezpečí otevření předního panelu, šrouby jsou před ní zatím v bezpečí).

S tím airflow to napřed zkusím na bez úprav vs. s otevřeným předkem. Pokud tam bude rozdíl, možná bych ještě rozšířil boční nasávací průduchy. Řezat do předku se mě moc nechce - nikdy nezachovám kompaktní vzhled.
Nebýt tam ta izolace, hodil bych na to práškovou barvu, ale takhle to nepůjde. Taky mám doma odhlučňovací set AKASA, tak minimálně něco ještě zkusím vylepšit.