Zdraviim,
Chci si nekdy kolem vanoc postavit novy komp a ted zvazuju jeho chlazeni. Procitam tady toto 4um uz nekolik dni, nasel sem tu plno rad, ale zadnou odpoved na moje otazky, proto jsem byl nucen zalozit novy dred. Predem se za to omlouvam, pokud se ptam na neco co se tu uz resilo je mi to nesmirne lit, ale ja to proste nenasel.

Takze zaprve:
Premyslim o nejakem vodnikovi v kombinaci s nejakym pasivem. CPU a GK bych chtel chladit prislusny vodnim blokem, chipset nejakym pasivem s heatpipe a ramky bych chtel s pasivem.
Proc nepouzit aktivni radiator jako intake k nasavani "studeneho" vzduchu pres hraddisky do skrině a pak teply vzduch vyvukouvat pouze vetrakem ve zdroji? Nebylo by to efektivni reseni? Nebo jsem na neco zapomel? Dyt vzduktery projde pres radiator se zas tak moc neohreje, nebo se mylim?

Za druhe:
Chtel bych nejenom efektivni chlazeni ale i efektni chlazeni. A premyslel jsem o bublinkach v hadickach. Aby bylo videt ze se tam neco hybe.Je nejaky zpusob jak toho dosahnout? Mne nic moc nenapada. To by snad jedine se ty bublinky musely vytvaret pouze v tech hadiskach, pred bloky a pred cerpadlem a radiatorem muselly mizet, ne?

A konecne za treti:
Ma vubec v dnesni dobe pomerne vyspeleho vzduchoveho chlazeni smysl vodnik? Myslim tim např. poměr cena/vykon, jestli by nebylo lepsi investovat do lepsiho vzduchu popř. jineho zeleza?

Jeste chci dodat ze s vodnikem nemam zadne skusenosti (nikdy sem ho ani poradne nevidel "nazivo"). A chladit bych chtel nejake dvoujadro od intelu zrejmne E6600 popr. nejake 4jadro, k tomu odpovidajici zaklad asi to bude 680i od nVidie, o grafiku se mi bude zrejmne starat nejaka 8800 taky od nVidie,nebo mozna to bude 2900 od ATI to je jeste ve hvezdach, PSU bude asi zrejmne Pentagram 620W od Radima Štěpance, hadr mam zatim jenom jeden 160tkovy HITACHI, mozna bych knemu prikoupil nejakeho rychlika mozna i raptora (ale toho bych pak musel strcit do nejake krabicky abych ho aspon trochu ztisil) a jako posledni vec mam nejakou smazku od LG. Mozna bych tam pridal nejakou zvukovku. Skrin bych chtel asi neco ve stylu antec 182, 3daurora, to taky jeste neni rozhodnuto.

Proste bych chtel takovej herni vyvazeny stroj pod stromecek a k tomu snad uz v te dobe uz dostupny Crysis.

Jo a jeste bych chtel aby ten stroj byl relativne snadno prenositelny (pendluju mezi dvema destinacema a nechtel bych se sveho "milacka" vzdavat). Takze asi budu uvazovat o nejak pouzitelnem madle na te skrini, vyvazenosti (vahove) te skrine a nejake dodatecne ochrany proti otresum a poskrabani mozna i nejake vyztuhy uvnitr skrine.

Vsechno je to zati ve fazi zberu informaci a planovani a samozrejmne sberu financi.

Koukam docela se mi ten dotaz rozrostl. To sem ani moc nechtel. Takze sry za tak dlouhy novy dred. Ale fakt sem na moje otazky nenasel odpoved.

Predem moc diky za odpovedi.