Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
Takze nakonec jsem sehnal SB LIVE! 5.1
Jenomze mi to nejak nechodi tak jak bych si predstavoval: kdyz repro zapojim prez Coaxial (digital) a v SurroudMixeru mam nastaven 5.1 (stejne tak i v ovladacich panelech-zvuky....-nastaven repro-upresnit) odskrtnuty Digital Output only, dam test tak mi hraje jenom levy a pravy predni ??
Jinak v Creative PlayCenter jsou nejaky ukazky a ty mi hrajou za vsech repro??
A navic ni pripada , ze ze vsech repro jde sum??
Tutove mam neco spatne nastaveny??
Muze mi nekdo helpnout ? PLS
PS: zkousel jsem i KX Drivery vysledek podobny = sum + navic pri testu mi jde zvuk ze vsech jenom kdyz necham nastaveni na def. tojest 2.1, kdyz nastavim 5.1 tak se nic nedeje?
Máš zapojeno přes digitál, či přes analog či oběmi způsoby?

Pokud to máš zapojeno skrz digitální výstup tak je to normální. Tvůj dekodér umí rozkodovat pouze PCM, Dolby Digital a (asi) DTS. První signál je pouze stereo, zbylé dva jsou multikanálové.

PCM - tento formát přenese pouze stereo, zvuková karta zakoduje jakýkoliv zvuk který není ve formátu DD či DTS do sterea a pošle...a dekodér už příjme pouze stereo stopu.

DD,DTS - pouze filmy...

Karta sama o sobě neumí zakodovat například zvuk z her (EAX) do DD. To umí až novější karty, a ani dnes to není standart. Proto doporučím ještě zapojit přes analog, kdy z her budeš mít větší požitek (i když...Live nemá ještě EAX3,že? )

CMMS Ti moc neradím používat, přišlo mi že hodně zprasí zvuk...