Bratránek mi donesl tuto desku na součástky, chová se tak, že při zapnutí i bez CPU a ostatních věcí pouze cuknou větráky a nic víc se neděje. V zapínací logice problém není, PS-ON je stále uzemněný, takže ve zdroji zareaguje proudová pojistka. Kontroloval jsem zatím jen okem elektrolyty>jsou OK, proměřil jsem výkonové mosfety>všechny OK. Projel jsem na zkrat snad všechna napájení na desce, nikde zkrat není. Pouze napájení procesoru vykazuje odpor cca 30ohm, ale totéž jsem naměřil i na jiných deskách tak to považuju za normální stav. Tak trochu jsem s tím blbnul a přišel jsem na zajímavou věc: když desku zapnu tak jak jsem psal cukne větrák, ale pokud desku vypnu a natvrdo spojím PS-ON zdroj normálně běží, pokud pak desku normálně zapnu tak běží dál. Zkoušel jsem poměřit nějaká napětí a zdá se to být OK, krom napájení CPU, což asi bude tím že není pomocí VIDů nastavené. Osadit desku komponentami a zkoušet naostro mám zatím strach. Poradí někdo čeho se chytit a co tohle způsobovává? Za rady předem Díky