Zdravím, bohužel jsem nenašel poradnu pro kategorii karet mezi kterýma vybírám. Jestli to patří jinam, tak mě milí moderátoři prosím přesuňte - díky. Je tady poradna pouze nVidia a ATI zvlášť, ale já vybírám od obou výrobců. Snad to nevadí.

Chci koupit grafiku a potřebuju poradit s volbou. Přemejšlím o DX10. Myslíte, že to má cenu? Chci aby to utáhlo všechny dnešní nejnovější hry.

Osobně bych dal přednost ATI, ale nVidia je slavná kvůli GeForce 8800, tak nevím. Viděl bych to na 512MB a nejlépe od výrobců Sapphire, Asus nebo Leadtek. Cena do 10 - nejlépe kolem 6ti. OC grafiky nebude...

Já bych se asi přikláněl k Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 XT 512MB. Jestli myslíte, že se vyplatí investovat do DX10, tak to vidím na Sapphire Atlantis ATI Radeon HD 2900XT 512MB, ale to je maximální cena. Potom tady je GeForce - četl jsem, že řada 8600 GTS myslím je výkonná a ceny jsou taky dobrý, takže tady bych vybral asi Gainward 8590-Bliss 8600GTS 512MB, protože má 512MB nebo nějakou Asusku s 256MB. No a potom samozřejmě řada 8800 a tady třeba Asus EN8800GTS/HDTP/320M 320MB. Co si o tom myslíte?