Výsledky 1 až 25 z 61

Téma: Spotreba PC sestav

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    285

Standardní Re: Spotreba PC sestav

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    Myslíš kvůli fázovýmu posuvu? Nějak mám za to, že zdroj s aktivní korekcí účiníku tohle řeší. Enermax o mým ,,noisemakerovi" píše: PF value 0.99 to provide stable, clean power and better utilization in power conversion .AX Model only.

Nebo proč myslíš, že mi ten A-metr nestačí
    Souhlas.
    V případě zdroje který má opravdu aktivní PFC to stačí.
    Změřit proud a napětí a vynásobit. Dokonce není třeba ani True RMS, protože aktivní PFC má právě sinusový průběh odběru proudu (a ve fázi s napětím).
    Pro zdroj který nemá aktivní PFC je zapotřebí pro přesně měření wattmetr.

Pro JiM:
    Pokud neuvedete čím jste to měřili a jakou to má přesnost při nesinusovém odběru proudu, tak jsou veškeré výsledky k ničemu, nevím proč si stále někteří lidé myslí, že když někde svítí na displeji nějaké číslo, tak je to přece přesně. Tak to je hluboce zakořeněnej omyl. Platí to, ale tak na digitálkách co máte na zápěstí.
    Nicméně nabádat lidi, z nichž někteří netuší ani jak se zapojuje ampérmetr (bez urážky, už jsem tu takový případ taky viděl) aby si hráli s 230V~, je podle mě dobrá zhovadilost.

Pro lidi co mají najs YESICO
    Displej na zdroj, který bude ukazovat nějaký číslo s blíže nespecifikovanou přesností (nebo je snad někde udávaná?) umí dát každej blbec. Užitečnost je tak na úrovni větráku nasvíceného LEDkama, ale kámoši to ocení.

Edit, aby to bylo komplet:
    Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Měl bych jeden lama dotaz, protože mám trochu problém se spotřebou elektriky v bytě - po různých pokusech jsem zjistil, že moje PC je jednoznačně největší žrout elektriky, ale potřeboval bych vědět, jestli 500W zdroj znamená +/- odběr té půl kilowatty za hodinu... samozřejmě že počítám LCD navíc...
    Maule, Maule: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=55491
    Naposledy upravil vendiik; 07.03.2007 v 03:28.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. VZDIALENE ZAPNUTIE A VIPNUTIE PC
    Založil black angel v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 31.07.2005, 14:59
  2. PC sa po kazdoe restartuje >:O ...
    Založil KINLEY v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.05.2005, 01:50
  3. samovolne restartovani PC
    Založil KocuR v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 10